Pear production in Brazil: a review
DOI:
https://doi.org/10.14295/cs.v12.3865Resumo
The cultivation of pear trees in Brazil started with a larger harvested area than apple trees, however, it did not have the same development. The production of pears has not been as promising as expected, being considered one of the temperate-climate fruits of less commercial interest in Brazil, due to several factors that are discussed in this paper. However, the pear has great economic importance in Brazil as it is the main item in the Brazilian fresh fruit import agenda. Aspects related to the main scientific advances and applied technologies are also described in this paper, mainly regarding rootstocks, cultivars, management techniques and, finally, some considerations about what is missing to produce more pears in Brazil.
Downloads
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua, respeitando, porém, o estilo dos autores. As provas finais serão enviadas aos autores. Os trabalhos publicados passam a ser propriedade da revista Comunicata Scientiae, ficando sua reimpressão total ou parcial, sujeita à autorização expressa da direção do periódico. Deve ser consignada a fonte de publicação original. Os originais não serão evolvidos aos autores. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade.